Doprava zadarmo
Poradíme online
Kamenná predajňa

Ochrana osobných údajov

V súvislosti so spracúvaním osobných údajov, Vám v  zmysle zákona na ochranu osobných údajov č. 18/2018 Z. z. a GDPR - General Data Protection Regulation (Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2016/679 z 27. apríla 2016 O ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov) , poskytujeme nasledujúce informácie.

 

 

Prevádzkovateľ:

ISSO s.r.o. so sídlom A. Hlinku 40, ("pod Kláštorom"), 971 01 PRIEVIDZA, IČO: 36001015

Zapísaný: OR OS Trenčín, oddiel: Sro, vložka č: 3346/R

 

 

Aké osobné údaje spracovávame:

Pri vytvorení konta

Povinnými údajmi sú Vaše meno, e-mailová adresa, poštová adresa, fakturačná adresa, telefonický kontakt.

 

Pri vytvorení objednávky

Pri nákupe od vás požadujeme osobné údaje potrebné na vybavenie vašej objednávky ako je meno, e-mailová adresa, poštová adresa, fakturačná adresa a telefonický kontakt.

 

Na našich stránkach nezadávate žiadne informácie k platbe za objednávku. Všetky ponúkané formy platby za tovar cez internet sú realizované priamo na stránkach banky alebo platobnej brány, ktoré nám poskytne jedine informáciu o úspešnosti platby.

 

Pri využívaní služieb stránky

Pri využívaní našej stránky www.isso.sk získavame informácie o tom, ako ju využívate, ako napríklad kedy pristupujete na naše stránky, čo na našich stránkach vyhľadávate, aké podstránky navštevujete, kedy a ako sa na naše stránky prihlasujete.

 

Získavame tiež údaje o zariadeniach, ktoré využívate na pristupovanie k našim stránkam, vrátane IP adries, nastavení prehliadačov, informácií o operačných systémoch, informáciu z ktorej internetovej stránky k nám pristúpite a informácie z cookies a podobných nástrojov.

 

 

Na čo osobné údaje využívame:

Poskytovanie služieb

Na základe údajov, ktoré od vás získavame, vám vieme dodať naše služby v súlade s našimi Obchodnými podmienkami, napríklad na vybavenie vašej objednávky. Tieto údaje taktiež potrebujeme do nášho účtovného a fakturačného poriadku.

 

Údaje a informácie, ktoré sme o vás získali pri poskytovaní našich služieb a po prihlásení sa do vášho konta, nám slúžia na to, aby sme vedeli zabezpečiť, že vaše konto a údaje ktoré v ňom máte k dispozícii sú aktuálne.

 

Komunikácia s vami

Vaše kontaktné údaje používame na zaslanie oznámení súvisiacich s poskytovaním našich služieb, alebo keď chceme reagovať na vaše oslovenie, keď sa nás pýtate, alebo nás požiadate o zmenu vašich údajov vo vašej objednávke alebo používateľskom konte. Tiež vaše kontaktné údaje ako aj údaje o vašich nákupoch spracúvame v prípade, že reklamujete alebo vrátite dodaný tovar.

 

Ak ste nám k tomu udelili súhlas, posielame vám tiež na e-mail informácie o novinkách a aktuálnych ponukách, ktoré by vás mohli zaujímať. Odhlásiť sa z odberu týchto emailov viete tým, že v doručenom e-maile kliknete na možnosť „Odhlásiť sa“ z odberu.

 

Zlepšenie našich služieb a marketing

Údaje o vašej nákupnej histórii a produktoch, ktoré ste u nás kúpili využívame na to, aby sme vám vedeli odporučiť iné produkty, ktoré by Vás mohli zaujímať, a aby sme vám na našej stránke zobrazovali obsah, ktorý je tým pre vás relevantný.

 

Informácie o návštevách a pohybe na našej stránke a jej jednotlivých sekciách a zobrazených produktoch využívame aj pre účely reklamy a marketingu, na našej, ako aj na iných internetových stránkach. Tieto informácie tiež využívame na analytické účely, aby sme rozumeli, ako ľudia používajú našu internetovú stránku, a aby sme ju vedeli spraviť intuitívnejšou a užívateľsky príjemnejšou.

 

 

Cookies

Súbory cookies nám umožňujú zapamätať si vaše úkony a preferencie (napríklad prihlasovacie údaje, údaje o nákupnom košíku) v priebehu určitého časového obdobia, aby ste ich nemuseli opakovane zadávať vždy, keď sa vrátite na webovú stránku alebo prechádzate z jednej webovej stránky na druhú.

Cookies používame tiež za účelom zlepšenia užívateľského zážitku. Pomáhajú pochopiť, čo vás zaujíma na našej webovej stránke a či je pre vás dostatočne prehľadná. Súbory cookies môžu tiež zaznamenávať ďalšie informácie, ako počet návštev a tiež aké podstránky najčastejšie navštevujete. Používajú sa tiež na to aby vám bol zobrazovaný obsah stránky, ktorý je pre vás relevantný vzhľadom na Vaše záujmy. Viac info o cookies nájdete tu.

 

 

Právne základy:

Plnenie zmluvy – v prípade objednania tovaru a zriadenia užívateľského konta, ale aj v prípade vašej účasti v spotrebiteľskej súťaži.

 

Súhlas – najmä v spojitosti so zasielaním komerčnej komunikácie o novinkách a aktuálnych ponukách, či pri iných formách marketingu. Každý udelený súhlas je dobrovoľný a môžete ho kedykoľvek odvolať, čo však nemá vplyv na zákonnosť spracúvania pred jeho odvolaním. Zasielanie komerčnej komunikácie o novinkách a aktuálnych ponukách môžete ovládať tým, že v doručenom e-maile kliknete na možnosť „Odhlásiť sa“ z odberu.

 

Plnenie našich zákonných povinností – pri uchovaní údajov o vás a vašej objednávke v našom účtovníctve alebo pri sprístupnení údajov štátnym a iným orgánom, ktoré vykonávajú dohľad nad našou činnosťou alebo ktoré riešia spory, či vykonávanie rozhodnutí.

 

Náš oprávnený záujem – pri zlepšovaní a personalizácii našich služieb niektorých marketingových činnostiach, či v súvislosti s bezpečnosťou a ochranou práv, tak ako sme uviedli vyššie. V týchto prípadoch vždy starostlivo zvažujeme, či spracúvanie nebude predstavovať neprimeraný zásah do vašich práv.

 

 

Komu údaje sprístupňujeme:

Vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom, s výnimkou situácii opísaných nižšie:

 

Ak to od nás požadujete

Osobné údaje zverejňujeme alebo sprístupňujeme, pokiaľ to od nás požadujete. Sprístupnenie údajov tretím stranám uskutočňujeme v prípade doručovateľskej služby, ak ste si pri objednávke nezvolili spôsob doručenia "Osobný odber" alebo "Elektronicky".

 

V prípadoch externého spracúvania

Vaše osobné údaje majú k dispozícii niektorí naši partneri, ktorí ich spracúvajú pre nás, na základe našich pokynov a v súlade s týmto dokumentom. Pri tom dodržiavajú všetky potrebné bezpečnostné, technické a organizačné opatrenia, aby vašim osobným údajom poskytli požadovanú ochranu.

 

Analytické a reklamné služby

Pracujeme tiež s partnermi, ktorí nám poskytujú analytické a reklamné služby. Tie nám umožňujú lepšie porozumieť ako používatelia využívajú našu internetovú stránku, umiestňujú našu reklamu na internete a merajú jej výkonnosť. Tieto spoločnosti môžu využívať cookies a podobné technológie, aby zbierali údaje o vašej interakcii s našimi službami, ale aj inými stránkami.

 

Z právnych dôvodov

Vaše údaje môžeme tiež uchovávať alebo sprístupňovať iným osobám, aby sme vyhoveli povinnostiam vyplývajúcim z právnych predpisov, z požiadaviek štátnych a iných orgánov, aby sme si uplatňovali naše nároky alebo sa obhajovali v konaniach, kde si ich iní uplatňujú voči nám.

 

Medzi kategórie tretích osôb, ktorým sprístupňujeme osobné údaje z týchto dôvodov, patria napríklad súdy, štátne a iné orgány príslušné na výkon kontroly nad našou činnosťou, na riešenie sporov alebo vykonávanie rozhodnutí, či naši právni a účtovní poradcovia a audítori.

 

 

Ako vaše údaje chránime:

Vaše dáta sú všade kde to je technický možné šifrované. V súlade s požiadavkami platnej legislatívy vykonávame všetky potrebné bezpečnostné, technické a organizačné opatrenia, aby sme vaše osobné údaje chránili.

Pokiaľ si prajete viac informácii o zabezpečení vašich osobných údajov, alebo máte nejaké bezpečnostné návrhy prosím kontaktujte nás na gdpr@isso.sk.

 

 

Ako dlho vaše údaje uchovávame

Osobné údaje, ktoré súvisia s vašim užívateľským kontom uchovávame, kým máte konto zriadené, keďže sú nevyhnutné, aby sme vedeli konto prevádzkovať. Pokiaľ nemáte konto vytvorené, uchovávame vaše osobné údaje týkajúce sa vybavenej objednávky počas nevyhnutnej doby, ktorú nám ukladá zákon. V prípade zákona o účtovníctve, zákona o DPH a pod. môže byť lehota 10 rokov.

 

V prípade, ak používame Vaše osobné údaje za účelom doručovania komerčnej komunikácie na Vašu e-mailovú adresu alebo v iných prípadoch, kde ste nám udelili súhlas, uchovávame tieto údaje, kým príslušný súhlas neodvoláte. V prípadoch využívania vašich údajov na základe nášho oprávneného záujmu opísaných v kapitolách "Na čo osobné údaje využívame" a "Komu údaje sprístupňujeme", uchováme vaše údaje, kým neodpadne dôvod ich spracúvania. Musíme vás však upozorniť, že aj keď odpadne niektorý z dôvodov spracúvania nemusí to mať za následok, že uchovávanie vašich osobných údajov ukončíme. Tieto osobné údaje totiž môžeme a občas musíme spracúvať aj na iný účel s iným právnym základom.

 

 

Vaše práva ako dotknutých osôb:

Z tohto, že spracúvame vaše osobné údaje, vám vyplývajú viaceré práva. V prípade, ak si uplatníte akékoľvek z nižšie uvedených práv, budeme vás o vybavení Vašej žiadosti informovať do 30 dní odo dňa jej doručenia k nám. V odôvodených prípadoch môžeme uvedenú lehotu predĺžiť na 60 dní, o čom vás budeme informovať.

 

Právo na prístup k svojim osobným údajom

Máte právo získať od nás potvrdenie o tom, či sa o vás spracúvajú osobné údaje a v prípade, ak vaše osobné údaje spracúvame, poskytneme vám informáciu o tom, aké údaje o vás spracúvame, za akým účelom, komu boli vaše osobné údaje poskytnuté, či boli prenesené do tretej krajiny a ako dlho budeme vaše osobné údaje uchovávať.

 

Právo na opravu

Ak sa domnievate, že naša spoločnosť o vás spracúva nesprávne osobné údaje, môžete využiť toto právo priamo v nastaveniach vášho konta alebo nás požiadať o ich opravu.

 

Právo na vymazanie osobných údajov

Máte právo na vymazanie Vašich osobných údajov, ktoré o vás spracúvame, v prípade ak sú splnené nasledovné podmienky a neuplatňujú sa zákonné výnimky:

 

-          údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali

-          odvoláte súhlas na spracúvanie Vašich osobných údajov a na ich spracúvanie neexistuje iný právny základ

-          namietnete na základe Vašej konkrétnej situácie spracúvanie Vašich osobných údajov, spracúvaných na základe oprávneného záujmu a neprevažujú oprávnené dôvody na spracúvanie alebo namietnete spracúvanie za účelom priameho marketingu

-          osobné údaje sa spracúvali nezákonne.

-          V prípade, ak by boli Vaše osobné údaje zverejnené a Vy si u nás uplatníte právo na vymazanie, vymažeme aj takéto zverejnené osobné údaje. Zároveň budeme informovať ostatných príjemcov vašich osobných údajov, že ste si uplatnili právo na vymazanie a mali by teda vymazať všetky odkazy na Vaše osobné údaje, ak to bude technicky možné so zreteľom na dostupnú technológiu a náklady na vykonanie týchto opatrení.

 

V prípade, ak požiadate o zrušíte konta, pristúpime k vymazaniu údajov, pri ktorých je to možné a k zrušeniu konta do 10 dní. Z technických dôvodov (napr. z dôvodu zálohovania údajov) sa však môže stať, že niektoré údaje budú vymazané po dlhšej dobe, ktorá by však nemala presiahnuť 60 dní.

 

Právo na obmedzenie spracúvania

Máte právo na dočasné obmedzenie spracúvania, a to v týchto prípadoch:

 

-          ak sa domnievate, že o vás spracúvame nesprávne osobné údaje, do doby, než sa overí správnosť týchto osobných údajov

-          spracúvanie Vašich osobných údajov je protizákonné a Vy sa rozhodnete namiesto vymazania osobných údajov, žiadať obmedzenie ich spracúvania

-          už nepotrebujeme osobné údaje na účely spracúvania, avšak tieto sú potrebné pre Vaše vlastné účely preukázania, uplatňovania alebo obhajovania vašich právnych nárokov

-          v prípade ak namietate spracúvanie Vašich osobných údajov, do doby overenia či oprávnené dôvody pre spracúvanie osobných údajov prevažujú nad vašimi oprávnenými záujmami

Právo na prenosnosť údajov

Máte právo získať osobné údaje, ktoré o Vás spracúvame na základe súhlasu a/alebo zmluvy a spracúvame ich automatizovanými prostriedkami, poskytneme vám ich v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, ak tomu nebudú brániť technické, alebo zákonné prekážky.

 

Právo namietať

Máte právo namietať z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie spracúvanie Vašich osobných údajov, ktoré je vykonávané na základe nášho oprávneného záujmu, vrátane práva namietať proti profilovaniu založenému na našom oprávnenom záujme.

 

 

Ako môžete svoje práva uplatniť

V prípade, ak máte akékoľvek otázky k tomuto dokumentu alebo použitiu svojich osobných údajov, alebo si chcete uplatniť vaše práva popísané v tomto dokumente, môžete nás kontaktovať e-mailom na adrese gdpr@isso.sk alebo písomne na adrese našej spoločnosti.

 

ISSO s.r.o.

A. Hlinku 40, 971 01 PRIEVIDZA

IČO: 36001015

Spoločnosť je zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, oddiel: Sro, vložka č: 3346/R

 

Prosím uveďte vo Vašej žiadosti vaše meno, priezvisko, e-mailovú adresu, prípadne adresu trvalého bydliska. Ak nám uvedené údaje neposkytnete, nebude možné vyhovieť vašej žiadosti. Tieto informácie od vás požadujeme preto, aby sme si overili vašu totožnosť a neposkytli Vaše osobné údaje neoprávnenej osobe.

 

Podávanie sťažností

V prípade, ak sa domnievate, že spracúvanie vašich osobných údajov našou spoločnosťou je v rozpore s platnými právnymi predpismi na ochranu osobných údajov, máte právo podať sťažnosť dozornému orgánu, ktorým je Úrad pre ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, so sídlom Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, Slovenská republika, IČO: 36 064 220, tel. č.: +421 2 3231 3220, https://dataprotection.gov.sk/uoou/